Grote Hits

Begin 2008 scoorde André een geweldige feesthit met het nummer “Zwaai eens even naar mijn vogeltje” dat hij schreef en componeerde voor de Double Dj’s. Het nummer kwam op 29 in de Mega Top 100 en werd gekozen tot carnavalskraker van het jaar bij Edwin Evers op Radio 538.
André Kooiman is de tekstschrijver achter de populaire zanger Henk Bernard die in April 2008 met de singel “Soms is het moeilijk” in één klap bekend werd bij het grote publiek. In 2014 bereikte het door André geschreven nummer “Hou me nog een keertje vast (geniet van het leven)” gezongen door Henk Bernard de 11e plaats in de Mega Top 100 en kreeg deze plaat de status Goud voor 10.000 verkochte exemplaren! Inmiddels schreef hij op diens albums meer dan 30 tracks, waarvan het eerste Best Of album bijna volledig bestaat uit nummers van de hand van Andre.
Ook in 2015 scoorde André een grote hit in België met de bekende Vlaming Bobby Prins in duet met Jesse Jansen. Het nummer ‘” Ik heb nog meer dan 1000 dromen” stond weken op nummer 1 in Vlaanderen en is een van de meest gedraaide tracks van het jaar voor de Belgische superster!
Eind 2015 produceerde André voor DJ Nelis Leeman een gigantische hit getiteld; “Wie denk jij wel wie ik ben”. Deze heerlijke latin versie is uitgegroeid tot een grote kroegenhit in Nederland en België en heeft ook de status Gouden Plaat behaald door het bereiken van meer dan 5 miljoen streams! Ook is deze populaire versie inmiddels gecoverd door vele artiesten waaronder Henk Damen.
In 2021 maakte Andre een fantastische instrumentale hitversie van de Klompendans voor Johnny Verweij. Ruim een jaar later werd dit een enorme hit op het populaire TikTok met meer dan 52.000 verschillende filmpjes die allemaal dit populaire nummer gebruikte voor een dansje. Ook haalde het nummer bijna 1 miljoen streams op Spotify en 1 miljoen views op Youtube.
Ook de nummers “Zomerliefde” waarmee Johnny Light, Jeroen Spierenburg en Jesse Jansen een grote hit scoorde en het nummer “Ik heb jou niets te zeggen” van de Bad Brothers zijn gigantische hits in Nederland. Deze en vele andere hits komen allemaal uit de pen van André Kooiman!
Andere succesvolle Mega top 100 noteringen; Sms’ers – Goeiemoggel (nr.42), Bad Brothers – Ik heb jou niets te zeggen (nr.48), Alle 13 Jaanke – Moskito (nr.54), Waanzin – Jan de Brandweerman (nr.78), Handré – Ik zie geen flikker in de darkroom (nr. 84), Jurgen ft Tms – ABC (Nr.86) en Je mag er wel naar kijken (nr.99).

Succesvol

Inmiddels heeft hij een gigantische lijst van meer dan 200 artiesten waar hij voor heeft gewerkt met bekende namen zoals: Henk Bernard, DJ Nelis Leeman, Ria Valk, Henk Damen, Rob van Daal, Alle 13 Jaanke , Double Dj’s, Benno van Vugt en Johan Vlemmix, Bad Brothers, Harm Wolters en Denans, Danny Fabri, Lindsey, Bobby Prins en vele vele anderen.
Hij schreef al meer dan 2000 liedjes in uiteenlopende genres die op meer dan 100 verschillende fysieke verzamelalbums zijn verschenen. Hij scoorde inmiddels 10 Mega Top 100 noteringen met als hoogste positie nr.11 en kreeg een gouden plaat voor de verkoop van 10.000 exemplaren voor zijn tekstcompositie van Henk Bernard-Hou me nog een keertje vast! Ook het door Andre geproduceerde nummer van Nelis Leeman – Wie denk jij wel wie ik ben behaalde de status GOUD voor het behalen van meer dan 8 MILJOEN streams op Spotify.
Verder speelde hij ook als muzikant mee op dvd’s voor o.a. Thomas Berge, Koos Alberts en de Belgische zangeres Margriet Hermans. Onder de pseudoniemen Handré, Sms’ers en Pet Raket en John Kanon heeft André zelf ook een aantal feestsingels uitgebracht waarmee hij o.a. te zien was in de populaire tv programma’s: 3 Uurkes veuraf, SBS6 Shownieuws, Hart voor muziek, Tv Oranje Toppers e.v.a.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!