Grote hits

In 2014 bereikte het door André geschreven nummer “Hou me nog een keertje vast (geniet van het leven)” gezongen door Henk Bernard de 11e plaats in de Mega Top 100 en kreeg deze plaat de status Goud voor 10.000 verkochte exemplaren!
Begin 2008 scoorde André een geweldige feesthit met het nummer “Zwaai eens even naar mijn vogeltje” dat hij schreef en componeerde voor de Double Dj’s. Het nummer kwam op 29 in de Mega Top 100 en werd gekozen tot carnavalskraker van het jaar bij Edwin Evers op Radio 538.
Ook in 2015 scoorde André een grote hit in België met de bekende Vlaming Bobby Prins in duet met Jesse. Het nummer ‘” Ik heb nog meer dan 1000 dromen” stond weken op nummer 1 in Vlaanderen en is een van de meest gedraaide tracks van het jaar voor de Belgische superster!
Eind 2015 produceerde André voor DJ Nelis Leeman een gigantische hit getiteld; “Wie denk jij wel wie ik ben”. Deze heerlijke latin versie is uitgegroeid tot een grote kroegenhit in Nederland en België. Ook is deze populaire versie inmiddels gecoverd door vele artiesten zoals o.a. Henk Damen.
Andere succesvolle Mega top 100 noteringen; Sms’ers – Goeiemoggel (nr.42), Bad Brothers – Ik heb jou niets te zeggen (nr.48), Alle 13 Jaanke – Moskito (nr.54), Waanzin – Jan de Brandweerman (nr.78), Handré – Ik zie geen flikker in de darkroom (nr. 84), Jurgen ft Tms – ABC (Nr.86) en Je mag er wel naar kijken (nr.99).

Succesvol

Inmiddels heeft hij een gigantische lijst van meer dan 125 artiesten waar hij voor heeft gewerkt met bekende namen zoals: Henk Bernard, DJ Nelis Leeman, Rob van Daal, Alle 13 Jaanke , De Double Dj’s, Fonske (KPN reclame), Bad Brothers, Jennifer (Bev van de tv serie Ab Normaal), Après Ski Club, Harm Wolters, Danny Fabri, Bobby Prins e.v.a.
Hij schreef al meer dan 1000 liedjes!! die op meer dan 100 verschillende verzamelalbums zijn verschenen in uiteenlopende genres. Hij scoorde inmiddels 10 Mega Top 100 noteringen met als hoogste positie nr.11 en kreeg een gouden plaat voor de verkoop van 10.000 exemplaren voor zijn tekstcompositie!
Verder speelde hij ook als muzikant mee op dvd’s voor o.a. Thomas Berge, Koos Alberts en de Belgische zangeres Margriet Hermans. Onder de pseudoniemen Handré, Sms’ers, Pet Raket en John Kanon heeft André zelf ook een aantal feestsingels uitgebracht waarmee hij o.a. te zien was in de populaire tv programma’s: 3 Uurkes veuraf, Hart voor muziek, Tv Oranje Toppers e.v.a.

Doorbraak

André Kooiman is de tekstschrijver achter de populaire zanger Henk Bernard die in April 2008 met de singel “Soms is het moeilijk” in één klap bekend werd bij het grote publiek. Inmiddels schreef hij op diens albums meer dan 30 tracks, waarmee grote successen werden geboekt waaronder een gouden plaat voor  het nummer Hou me nog een keertje vast (geniet van het leven).
Ook de onbekende artiest Nelis Leeman scoorde in 2016 met zijn debuutsingle “Wie denk jij wel wie ik ben” een gigantische hit in Nederland. Het nummer werd helemaal opnieuw gearrangeerd door André Kooiman en werd in deze versie een superhit! Deze plaat werd zelfs in dezelfde versie opnieuw uitgebracht door Henk Damen wat het succes van de plaat onderstreept!
Ook de nummers “Zomerliefde” waarmee Johnny Light en Jeroen Spierenburg een grote hit scoorde en het nummer “Ik heb jou niets te zeggen” van de Bad Brothers zijn gigantische hits in Nederland. Deze en vele andere hits komen allemaal uit de pen van André Kooiman.

Klik hier om de hits en andere produkties van AKMP te beluisteren!

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!